Chec De Portocale
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pufos, aratos, delicios, usor de facut si cu o placuta aroma de portocala. Iata mai jos reteta.
Ce iti trebuie pentru un chec (poza1):
- 3 oua
- 200 gr de zahar
- 300 gr de faina
- 200 ml suc de portocale (am stors de la 3 portocale)
- 100 ml de ulei
- un praf de copt,o lingura zeama de portocala pentru stins
- zahar vanilat
Plan de lucru:
- se separa albusurile de galbenusuri
- se bat albusurile spuma (poza 2)
- galbenusurile se freaca cu zaharul (poza3), iar apoi se adauga faina (poza 4).
- praful de copt se stinge cu zeama de portocala. Pregatim sucul de portocala (poza 5).Adaugam praful de copt peste galbenusuri (poza 6 ). Rand pe rand, se adauga uleiul (poza 7), sucul de portocale (poza 8 ) si zaharul vanilat. După ce am omogenizat (poza 9) adaugam spuma de albusuri (poza 10). Amestecăm cu o lingura de lemn, de jos in sus, cu miscari lente.
-compozitia obtinuta se aseaza intr-o forma de chec tapetata cu foaie de copt (poza 11)
- checul se lasă la cuptor aproximativ 45 de minute, pana trece testul scobitorii (poza 12)
- Pofta mare! (poza 13)
Timp de preparare: 90 de minute
Pret: 5 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie