contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec De Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Provocarea "secreta" lansata de Ama in bucatarie  mi-a atras atentia si mi-a placut,asa ca m-am inscris si eu la ea.In ce consta provocarea : fiecarui blog inscris i se aloca,in mod confidential,un alt blog,spre a-l cerceta ,a alege o reteta  si a o si executa.Reteta se posteaza pe blogul personal respectand regulamentul,iar la sfarsitul lunii ,Ama va face sinteza lor.Un mod de a cunoaste mai bine intre noi. Daca va tenteaza ideea, vizitati blogul Amei si inscrieti-va !
Mie mi-a fost repartizat blogul Claudettei  .E un blog al unei tinere mamici,care prezinta diverse lucruri crosetate,foarte frumoase ,dar are si  retete,dintre care am ales chec de ciuperci.
Am facut mici modificari fata de reteta ei,pentru ca mi s-a parut ca reteta seamana mai mult a sufle decat a chec,avand mult mai putina faina,doar 5 linguri si fara praf de copt.
Asa ca iata varianta mea :
INGREDIENTE :
-1 cana de faina cernuta
-1 pliculet praf de copt
-1 ceapa tocata sau 2-3 legaturi ceapa verde
-500 g ciuperci proaspete (sau 2 cutii de ciuperci conservate)
-30 g unt
-5 oua
-5 Lg (linguri) smantana
-3 Lg ulei
-1 legatura de marar mai mare
-1 ardei iute (al meu nu a fost  iute asa ca am pus unul intreg)
-1 ardei rosu mai mic,taiat cubulete
-sare,piper
-parmezan ras
MOD DE PREPARARE :
-taiem ciupercile felii si le tragem in unt,pana se evapora toata apa continuta,saram, piperam lasam la racit
-cernem faina impreuna cu praful de copt
-batem ouale apoi adaugam pe rand uleiul,smantana,faina
-incorporam cu ajutorul unei linguri ceapa,ardeii,ciupercile,verdeata
-potrivim de sare si piper

-ungem tava de copt cu ulei si turnam amestecul in ea
-coacem in cuptorul preincalzit la 200* aproximativ 35-40 de minute,pana trece proba scobitorii.
-cu cateva minute inainte de a fi gata,presaram parmezan ras deasupra si mai lasam 4-5 minute in cuptor

-dupa ce s-a racit,scoatem checul din tava.Il taiem doar rece,daca vrem sa avem felii frumoase.
Pofta buna!