Chec Cu Zmeura, Ciocolata Si Caramel
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Cantitate : 8 portii
Ingrediente
- 100 gr unt, la temperatura camerei
- 100 gr zahar cu aroma de vanilie
- 3 oua
- 140 gr iaurt
- 200 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 100 gr ciocolata cu zmeura, topita
- 40 gr sirop de caramel
Preparare
- Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma dorita.
- Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga ouale si se mixeaza.Se incoporeaza apoi iaurtul.Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt si sarea apoi se incorporeaza in amestecul cu unt.
- Se imparte compozitia obtinuta in jumatate.Intr-una din jumatati se incorporeaza ciocolata topita, iar in cealalta sosul de caramel.Se toarna cele doua compozitii obtinute in forma pregatita, alternandu-le.Se da checul la copt 40-50 minute, pana cand la inseraraea unei scobitori in centru, acesta va iesi curata.