Chec Cu Topping De Ciocolata
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta din cele deja consumate, dar nepublicate... Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 300 g faina
- 150 g zahar
- o lingurita praf de copt (8 grame am pus)
- 150 g unt (poate fi inlocuit cu 80 g ulei de floarea soarelui)
- 200 g lapte rece
- 2 oua
- optional: topping de ciocolata
Intii de toate preincalzim cuptorul la 180 de grade. Intr-un castron, amestecam faina cernuta, impreuna cu zaharul si praful de copt. In alt vas, topim untul la MO si fara sa asteptam ca acesta sa se raceasca, turnam peste el laptele rece, in acest fel untul se va raci. Adaugam apoi ouale si zbatem un pic cu o furculita sau cu telul, nu avem nevoie de mixer. Compozitia obtinuta o rasturnam peste ingredientele unde avem faina cernuta si amestecam rapid. Ungem o tava cu putin unt si o tapetam cu faina, rasturnam un pic de compozitie apoi un pic de sosulet de ciocolata
punem din nou un strat de compozitie si un pic de sos de cioco si terminam in acelasi fel...
Dam tava la cuptor (cuptorul preincalzit la 180 grade) si lasam timp de cca 30-35 minute, depinde foarte mult de cuptor. Nu va creste foarte inalt, deci nu va speriati...
Lasam sa se raceasca
si servim... Pofta buna !