Chec Cu Surimi Si Fenicul
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Cum aperitivele sunt pe primele locuri in numarul de vizitatori la mine pe blog, am decis sa va mai prezint.
Mod de preparare:
Se spala feniculul, se elimina prima foaie dacă acesta este deteriorata. se taie baza si frunzele, apoi se taie totul in cuburi mici. Se stropesc cu suc de lamaie. Si batoanele de surimi se taie in cubulete.
Se bat ouale cu un mixer. se adauga vinul, apoi se adaugă treptat faina amestecata cu praful de copt. Tot amestecan se adauga si uleiul de masline. Cand s-a format o pasta omogena se adauga si bucatile de fenicul si de surimi. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Se toarna acest amestec intr-o forma de chec, captusita cu hartie pergament. Se presara cu seminte de fenicul-optional. Eu nu am avut si am pus seminte decojite de floarea soarelui.
Se coace pentru aproximativ 45 de minute. Se verifica gradul de coacere cu o scobitoare. Acesta ar trebui să iasă curat. Se serveste ca aperitiv, sau mic dejun langa o cana de lapte.