contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Cu Surimi Si Fenicul

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Cum aperitivele sunt pe primele locuri in numarul de vizitatori la mine pe blog, am decis sa va mai prezint.

Ingrediente:
* 4 oua       * 300 g faina
* 1 plic praf de copt
* 20 bastoane de surimi         * 1 fenicul potrivit
* 50 ml ulei de masline         * 150 ml vin alb sec
* 1-2 linguri suc de lamaie           * Sare şi piper
* 1 lingurita de seminte de fenicul
Sursa de inspiratie: La Cuillère

 


Mod de preparare:
Se spala feniculul, se elimina prima foaie dacă acesta este deteriorata. se taie baza si frunzele, apoi se taie totul in cuburi mici. Se stropesc cu suc de lamaie. Si batoanele de surimi se taie in cubulete.
Se bat ouale cu un mixer. se adauga vinul, apoi se adaugă treptat faina amestecata cu praful de copt. Tot amestecan se adauga si uleiul de masline. Cand s-a format o pasta omogena se adauga si bucatile de fenicul si de surimi. Condimentam cu sare si piper dupa gust.


Se toarna acest amestec intr-o forma de chec, captusita cu hartie pergament. Se presara cu seminte de fenicul-optional. Eu nu am avut si am pus seminte decojite de floarea soarelui.
Se coace pentru aproximativ 45 de minute. Se verifica gradul de coacere cu o scobitoare. Acesta ar trebui să iasă curat. Se serveste ca aperitiv, sau mic dejun langa o cana de lapte.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com