Chec Cu Scortisoara Si Zahar Ars
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Acest chec, desi nu este foarte aspectos, este un deliciu. Culoarea inchisa este de la zaharul ars si scortisoara. Dar tocmai aceasta combinatie ii da o savoare aparte. Cand era la cuptor, toata casa mirosea a Craciun.
Mod de preparare:
Peste fructele uscate se pun cele 3 linguri de rom si se lasa deoparte. Zaharul se pune pe foc cu 2 linguri de apa si se aduce la punctul de fierbere. Cand zaharul a devenit putin maroniu, se lasa focul mic si se adauga untul. Trebuie avut grija ca se unfla pana se incorporeaza. Se adauga si sucul de portocale si se lasa sa se raceasca. Se incorporeaza si ouale batute. Separat se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara sinucsoara. Peste acest amestec, se toarna siropul de zahar ars, frecand pana devine un aluat omogem. Se adauga si fructele puse la macerat in rom. Se toarna compozitia intr-o forma de chec cu fartie pergament. Se da la cuptor pentru 45 de minute. Pentru decor, se freaca 2-3 linguri de zahar farin cu zeama de lamaie, pana devine ca o smantana fluida. Puneti cu grija zeama de lamaie, ca sa nu va iasa subtire ca la mine. Si acum... savurati o felie de chec.