Chec Cu Piure De Mere Si Ciocolata
articol scris de truedelights blog
Un chec fraged cu gust de mere si ciocolata ,si umplutura crocanta de alune, inspirat de Anna Olson.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
100 g unt, 1/2 cana ulei, 1/2 cana zahar, 2 oua, 3 linguri cacao, 1 praf de sare,
1 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 50 g iaurt,
1/2 cana piure de mere, 1 cana faina.
Pentru umplutura:
30 g unt topit, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 50 g alune fara sare,
30 g ciocolata, 1 lingura cacao.
Pentru decor:
50 g alune fara sare, 50 g ciocolata amaruie.
PREPARARE:
Piureul de mere:
2 mere se curata de coaja si se pun la fiert
in apa, aprox 2-3 minute,pana se inmoaie
putin. Se scurg de apa si se paseaza cu
blenderul. Se lasa sa se raceasca.
Umplutura:
Se amesteca alunele tocate cu zahar,cacao,ciocolata rasa , faina si unt topit.
Aluatul:
Se mixeaza untul cu uleiul si zaharul , se adauga ouale , pe rand mixand in continuare. Se adauga piureul de mere amestecat cu iaurtul si apoi faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt si cacaua. Se mixeaza bine toate ingredientele sa rezulte un aluat moale .
Se unge o forma cu ulei si se tapeteaza cu zahar tos.
Chiar daca am folosit cu oarecare neancredere trucul asta ….
s-a dovedit a merge de minune!
Zaharul da stralucire checului si se scoate si mai usor din forma.
Se toarna jumatate din compozitia de aluat, se pune umplutura , se toarna si restul de aluat, iar deasupra se pun alunele tocate.
Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute.
Checul se incearca daca este facut ,cu o scobitoare.
Se lasa sa se raceasca si se scoate din forma. Se decoreaza cu ciocolata topita.