contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Cu Piept De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

by Alice albinutza
Aveam o jumătate dintr-un piept de pui cam mare (cealalta jumătate e pregătită pentru Miruna) şi tot mă gândeam ce sa fac, ce sa fac...prea puţin pentru şniţel, prea puţin pentru prăjit, friptură...pentru tartă era suficient, dar..abia făcusem una weekendul trecut...deci...deci...mi-a venit ideea unui piept de pui în ceva aluat...
Aşadar ingrediente:
  • o jumătate piept de pui (dintr-un piept de pui mare) sau unul potrivit la vreo 600 gr
  • 4 linguri cu vârf de făină
  • 100 gr unt
  • 5 ouă
  • o ceapă potrivită
  • un morcov
  • sare, piper
Pieptul de pui, fiert, l-am tăiat bucăţele mititele, mergea şi mai mic, dar...graba...
Ceapa se toacă şi se căleşte în puţin ulei de măsline, apoi se adaugă pieptul de pui şi se amestecă pentru a se pătrunde puţin pe toate părţile , iar ceapa să devină aurie. Morcovul, dat pe răzătoarea cu ochiuri mici se aruncă peste amestecul de carne şi ceapă şi se lasă la foc mic vreo 8-10 minute.
Între timp, ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Gălbenuşurile se freacă cu untul până se încorporează bine şi devine ca o cremă. Apoi se adaugă făina, treptat, amestecând bine pentru omogenizare. Se încorporează spuma de albuşuri. La urmă se adaugă şi amestecul din carne şi se toarnă totul într-o tavă de chec, unsă bine de tot cu margarină/unt.
Se lasă la foc potrivit 45-50 minute. Se consumă rece.
Un aperitiv foarte bun !
Poftă Bună!



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com