Chec Cu Nuca De Post

articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Pentru cei care reusesc sa tina postul le recomand acest chec aromat si pufos. Este delicios, trebuie sa il incercati!
INGREDIENTE:
400 g faina
200 g zahar tos
100 ml ulei
200 g miez de nuca
2 -3 portocale mari
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita esenta de vanilie
zahar pudra pentru tapetat
PREPARARE:
Amestecam zaharul cu uleiul apoi, adugam sucul de la 2 portocale si esenta de vanilie.
Inseram faina (pe care am amestecat-o in prealabil cu praf de copt, sare si bicarbonat), scortisoara, coaja rasa de la 1 portocala si nuca macinata.
Amestecam ingredientele pana se omogenizeaza compozitia. Daca este prea tare compozitia mai punem suc de la inca o portocala, astfel incat sa aiba o consistenta moale, sa curga usor din lingura. Turnam aluatul intr-o forma de chec in care am pus hartie de copt si coacem checul la 180°C timp de 45 minute.
Cand il scoatem din tava presaram zahar pudra.
Pofta buna!