contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec ... Cu Multe Stele!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asta e una din cele mai bune retete de chec pe care le-am mancat in ultima vreme.
Va spuneam ca soacra mea face cele mai bune dulciuri...Ei bine, mai jos e dovada! E reteta ei si reusita e mereu 100%!
Pentru ca e o reteta cu multe stele, i-am dat haina de sarbatoare :  o glazura din ciocolata topita si o ploaie de stele :)
Chec

Ingrediente :
3 oua
2/3 pahar ulei
1 pahar lapte
1 pahar zahar
1 praf de copt
2 +1/2 pahar faina
esenta de vanilie - o lingura
un praf de sare
Se pregateste o tava de chec, ungand-o cu putin ulei si apoi tapetand-o cu faina. Cuptorul se preincalzeste la180 grade (foc mediu).
Zaharul se freaca cu ouale pana se umfal si compozitia incepe sa se albeasca. Apoi se adauga uleiul si laptele incepand cu uleiul. Se adauga putin ulei, se amesteca, se  adauga putin lapte si iar se amesteca si tot asa pana se termina. La sfarsit se adauga faina cate putin, sa  se faca ca un aluat de clatite mai gros. Se adauga praful de copt stins si se pune in tava 3 sferturi din compozitie. Restul se amesteca cu cacao si se pune deasupra amestecand putin cu furculita pentru un aspect marmorat. Se poate pune si nuca intreaga.
Chec

Se coace pana se desface putin pe margini (sa nu mai aiba  aluat in mijloc la proba sobitoarei )
Eu am topit ciocolata si am turnat pe deasupra, apoi am presarat ornamente de zahar. Nu e obligatoriu, e grozav si in variant clasica, presarat cu zahar pudra!
Pofta mare va doresc si spor la bucatarit!