Chec Cu Migdale Si Stafide
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
6 oua
200 g unt/margarina
250 g zahar
150 g smantana
350 g faina
100 g migdale
100 g stafide brune
1 praf de copt
Vanilie
Zahar vanilat
Mod de preparare:
Stafidele se pun intr-un castron cu apa calda si se tin 1-2 ore,apoi se scurg.
Untul/margarina moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta incepe sa se topeasca,apoi se incorporeaza ouale pe rand.
Smantana se pune peste amestecul de oua si se omogenizeaza.
Migdalele maruntite se incorporeaza si ele,apoi faina amestecata cu praful de copt.
Se pune vanilia si stafidele si se omogenizeaza.
O forma de chec mare(24-26 cm) se unge cu ulei si tapeteaza cu faina. Aluatul se toarna in tava pregatita si se coace 45 minute in cuptorul preincalzit.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca 10 minute,apoi se scoate din tava si se pudreaza cu zahar.
Se serveste cu o cafea sau un ceai :)!