Chec Cu Migdale Pentru Un Weekend In Doi
articol scris de gospodinadecriza blog gospodinadecriza.blogspot.com
Denumirea "pentru un weekend in 2" este relativa. Daca am fi rigurosi denumirea "stiintifica" ar fi "chec cu migdale pentru un weekend cu X persoane" (unde X = numarul de cani).
Eu am avut doar doua cani pentru ceaiul cu rooibos. Asta nu e neaparat din cauza crizei ci pentru ca am doar un singur sot si amandoi avem cate o canita cu acest model.
In functie de numarul de soti / parteneri / cani / cesti alegeti denumirea care vi se potriveste. Astept argumente pentru denumirea pentru care veti opta.
Plecand de la o reteta de chec simplu a Lenei am adaugat esenta de migdale si fulgii deasupra, si a iesit ceva care ne-a dat pe spate pe toti. Dupa care am adaugat un ceai de rooibos si doua cani si am ajuns la acest titlu.
Ingrediente:
- 3 oua,
- zahar: 1 pahar,
- lapte batut/iaurt/chefir: 1,5 pahare,
- unt/margarina: 200 grame,
- bicarbonat de sodiu: I lingurita stinsa cu zeama de lamaie sau un plic praf de
copt amestecat in faina si incorporate la sfarsit,
- un plic zahar pudra,
- esenta vanilie: cateva picaturi,
- esenta de migdale: o jumatate sticluta Dr. Oetker,
- faina: 2 pahare.
Mod de preparare
Punem untul sau margarina la topit, intr-o craticioara, la foc mic. Apoi lasam sa se raceasca un pic.
Incalzim cuptorul la 180 grade.
Batem ouale cu zaharul, pana se face o spuma alba. Adaugam apoi laptele batut, untul topit, esenta vanilie,esenta de migdale, bicarbonatul dizolvat si, la sfarsit, cele 2 pahare de faina.
Compozitia trebuie sa aiba la final consistenta unei smantani mai groase, deci, daca mai este nevoie, mai putem adauga inca un sfert sau jumatate pahar faina.
Turnam compozitia in doua forme mici de chec, tapetate cu hartie de copt.
Deasupra presaram fulgi de migdale sau migdale macinate.
Dam la cuptor, pana se rumeneste, in jur de 50,60 minute.
Este gata cand trece testul scobitorii (daca introducem o scobitoare, nu se lipeste compozitia de ea).
Se scot si se lasa la racit 2, 3 ore.Cat timp este cald, se poate presara cu zahar pudra. Daca este taiat cat timp e cald, devine cleios.
Sfaturi:
- in primul sfert de ora nu se deschide usa cuptorului, pentru a nu iesi checul crud in interior.
- daca la jumatatea timpului de coacere observati ca in fata sau in spate e mai crud, intoarceti tavitele in interiorul cuptorului.
Daca nu incercati minunatia asta, treaba voastra. Dar va garantez ca va veti indragosti de checul cu migdale.
Pofta mare,
Cu drag, GDC.