contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Cu Mentă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


A sosit si vara, cu vacanta cu tot :) Si totusi inca nu am avut timp pentru blog... remediez, in curand ;)
De ceva timp particip la provocarea Virtual Hug (detalii pe pagina grupului creat pe Facebook); mai mult, in aceasta luna eu voi contoriza aceste imbratisari virtuale, asa ca, daca doriti sa faceti o surpriza unui blogger care va place si de la care v-ati inspirat macar o data, dati-mi de stire ;)


Eu am ales o reteta de pe masa din bucataria Lianei, asa ca imbratisarea mea virtuala din aceasta luna pluteste catre Liana :)
Din multimea de retete pe care le gasiti pe blogul ei eu am ales-o pe cea a checului cu menta; ca de fiecare data cand am gatit dupa indicatiile Lianei si acest chec mi-a iesit tare bun! Multumesc, Liana!!

Inainte de trece la reteta, doresc sa va spun ca eu nu am avut menta proaspata, asa cum ar fi trebuit si am fost nevoita sa apelez la un mic artificiu: esenta de menta de la Dr. Oetker. Am fost placut surprinsa de aroma si gustul obtinut!



Ingrediente folosite:

3 oua,
250 g zahar pudra,
250 g faina,
150 g unt,
2 lg de lapte,
1 pachet praf de copt,
50-100g menta - eu am folosit doua lingurite de esenta de menta.

Glazura:100g ciocolata menaj,

30g unt.



Am spumat intai untul dupa care am adaugat treptat zaharul, si mai apoi ouale, pe rand cate unul, mixand foarte bine pentru incorporare. Am adaugat apoi faina si praful de copt, stins in lapte, apoi esenta de menta. Am incorporat bine ingredientele, dupa care am turnat compozitia intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt.
Am copt cca 40 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
O data scos din tava checul l-am lasat la racit. Cand e racit suficient se poate turna deasupra glazura.
Pentru glazura incalzim ciocolata impreuna cu untul, la foc mic si amestecam pana se omogenizeaza.

Peste glazura eu am presarat niste inimioare colorate, tot de la Dr. Oetker.



Multumesc, Liana!