Chec Cu Melasa
Sursa Chec cu melasa
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Orice chec se poate imbunatati cu diferite arome:
- coaja de lamaie si portocala merge bine cu fructe ca zmeura , visine, fructe de padure(congelate sau uscate)
- esenta de migdale cu diferite tipuri de alune
- bucati de ciocolata alba, amaruie sau cu lapte
- pete de cacao, melasa sau colorate diferit cu ajutorul colorantilor si aromelor diferite
Depinde doar de voi ce "up-grade" vreti sa-i dati. Pofta buna!
Ingrediente:
- 2 cups (250 g) faina cernuta
- 2 lingurite praf de copt
- un praf sare
- 113 g unt, moale
- 1 cup (200 g) zahar
- 2 oua
- 2/3 cup (160 ml) lapte
- 3 linguri melasa(dark)
- o lingurita scortisoara macinata
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 1/2 lingurita cuisoare macinate
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava de chec. Amestecati intr-un bol faina cu praf de copt si sare. Bateti untul pana devine usor pufos si adaugati zaharul. Adaugati apoi ouale pe rand si mixati bine dupa fiecare.
2. Incorporati faina in mai multe etape alternand cu laptele, la temperatura camerei. Luati o treime din aluatul obtinut si amestecati-l cu melasa si condimentele. Adaugati-l in tava iar la final marmorati cu ajutorul unui cutit de bucatarie. Dati la cuptor pentru o ora sau pana trece testul scobitorii. Acoperiti cu hartie de copt daca vi se pare ca se rumeneste prea tare. Serviti rece sau usor caldut.
Sursahttp://chichoskitchen.blogspot.ro/2010/06/marble-molasses-cake.html
comentarii