Chec Cu Mac
Sursa Chec cu mac
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Ingrediente
Pentru chec
- 100 gr unt, la temperatura camerei
- 100 gr zahar
- 4 oua, separate
- 150 ml Limoncello
- 200 ml lapte
- 400 gr mac, macinat
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 200 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita mix de condimente (scortisoara, ghimbir, lamaie, cuisoare)
- un praf de sare
Pentru glazura
- zahar pudra
- zeama de lamaie
Preparare
- Se incinge cuptorul la 190°C.Se unge cu unt si se tapetaeaza cu faina o tava de chec.
- Intr-un bol se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca.Se incorporeaza apoi Limoncello urmat de lapte.Se inglobeaza macul, coaja rasa si zeama de lamaie.
- Faina se amesteca cu praful de copt si mixul de condimente si se incorporeaza in compozitia cu mac.Se inglobeaza albusurile batute spuma.Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita si se da la copt pana cand la inserararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata, aprox.40 minute.
- Dupa ce s-a copt checul, se lasa sa se raceasca apoi se stropeste cu o glazura obtinuta din zahar pudra si zeama de lamaie.