Chec Cu Mac Si Pere
Sursa Chec cu mac si pere
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragilor, va prezint, cu mare intarziere, ultima reteta "made with Fuji" :P
...zic cu intarziere pentru ca de doua zile ma tot pregatesc sa o lansez :)) ...si nu reusesc din cauza ca albumul meu de pe Picasa s-a facut neincapator (de atunci sterg in nestire la poze...)
Nu ma incanta deloc situatia si nu stiu, chiar nu stiu cum voi proceda pe viitor...
Am foarte multe retete in plan, plus meniul ce se va asterne, imbietor, pe blog, de sarbatori...asa ca daca aveti ceva sugestii, le astept cu mare interes :)
Ingrediente:
- 2 pere mari
- 25 g. unt
- 5-8 linguri sirop de zahar
- 175 g. unt
- 175 g. zahar tos
- 3 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 175 g. faina
- 1 pliculet praf de copt
- 4 linguri mac, pline
Ingrediente:
Preincalziti cuptorul la semnul 5/190 grade C.
Ungeti cu unt o forma de chec. Asezati perele, curatate de coaja si taiate felii, in forma.
Puneti din loc in loc cubulete de unt (cele 25 g.)
Stropiti cu siropul pregatit ( il puteti face voi dintr-un pahar mare de apa + 2 linguri zahar, puse la fiert pret de cateva clocote :P )
Frecati untul inmuiat la temperatura camerei cu zaharul pana ce compozitia devine spumoasa si se deschide la culoare; incorporati treptat macul:
...si faina cernuta amestecata cu praful de copt, cernut as well :))
Adaugati esenta de vanilie in ouale batute si-apoi adaugati-le compozitiei cu mac:
Turnati compozitia in forma si dati la cuptor timp de 25 de minute:
Acoperiti cu folie si mai tineti la cuptor inca 20-25 de minute (checul trebuie sa creasca si sa se patrunda)
Lasati sa se raceasca in forma timp de 15 minute.
Rasturnati checul pe un platou alungit si serviti taiat felii, stropit cu sirop cald si crema de ou, inghetata de vanilie sau frisca batuta...
...ori simplu :P
Cateva prim-planuri :)
Pufos si apetisant!!!!!!!!!!! ...perfect pentru zilele astea mohorate de semi-iarna :))