Chec Cu Lamiie (lemon Cake)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
ingrediente:
175 grame faina,
1 lingurita si jumatate praf de copt,
140 grame zahar,
50 grame pudra de migdale,
50 grame faina de porumb,
coaja rasa a 2 lamii mari,
2 oua mari,
75 ml ulei de rapita,
230 grame iaurt.
pentru sirop:
zeama celor doua lamii carora le-am ras coaja,
85 grame zahar,
75 ml apa.
pentru inceput incalzim cuptorul la 180 grade celsius ,cu gratarul pe mijloc si gresam cu un pic de ulei o forma rotunda,cu un diametru de cca 20 cm si inalta de cca 5 cm,pe care o tapetam ulterior si cu faina.
amestecam ingredientele uscate intr-un bol,iar intr-un altul mixam ouale un minut,adaugam iaurtul,mixam citeva secunde, apoi uleiul ,mixind pina la omogenizare.inglobam amestecul umed in cel cel uscat ,fara a insista prea mult,cautam o omogenizare nu perfecta ci una grosiera.plasam aluatul obtinut in forma ,nivelam si dam la cuptor,la 180 grade,40 minute.facem si testul scobitorii,daca iese curata dupa ce o infigem in centrul prajiturii,aceasta este gata.daca vi se pare ca se rumeneste prea tare si prea repede,in ultimele 5-10 minute o puteti acoperi cu o folie metalica.
cit timp prajitura e la copt pregatim siropul,amestecind ingredientele intr-o cratita mica pe care o punem la foc mediu ,pe aragaz ,lasind-o acolo pina cind zaharul e topit,iar apoi la foc mic,inca 5 minute,amestecind din cind in cind. ulterior lasam siropul la racorit .
odata scoasa din cuptor prajitura,o lasam cca 10 minute pe un gratar,apoi o scoatem din forma si o plasam tot pe gratar,ii facem citeva gaurele cu scobitoarea din loc in loc si incepem sa turnam siropul lingura cu lingura ,pina la ultima ,cu care pensulam toata prajitura pe deasupra.lasam prajitura la rece si o servim peste citeva ore sau a doua zi,in compania unei cesti de ceai bun.
enjoy!:)