contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Cu Lamaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pufos, aratos, delicios, usor de facut, cu o delicata senzatie de lamaie. Haplea vi-l recomanda cu mare drag.

Ce iti trebuie pentru un chec (poza1):
- 4 oua
- 125 gr de zahar
- 200 gr de faina
- 1 plic praf de copt
- 75 ml de ulei
- esenta de vanilie
- o lamaie

Plan de lucru:
- razuim coaja de lamaie si stoarcem pentru a obtine sucul (poza2)
- se separa albusurile de galbenusuri (poza 3)
- se bat albusurile spuma. Treptat se adauga si zaharul (pozele 4, 5)
- galbenusurile se freaca cu uleiul (poza6), se adauga peste albusuri si se incorporeaza usor cu o lingura de lemn (poza 7). Adaugam si zeama de lamaie, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Omegenizam (poza 8 ).
- praful de copt se amesteca cu faina, iar apoi aceasta se presara treptat peste amestecul de albusuri si galbenusuri (pozele 9, 10).
- turnam compozitia intr-o forma de chec tapetata cu foaie de copt (poza 11).
- checul se lasa la cuptor aproximativ 45 de minute, pana trece “testul scobitorii”.
- se scoate din cuptor (poza 12) si se mananca cu mare pofta (pozele 13, 14)

Timp de preparare: 90 de minute (incluzand timpul cat sta la cuptor)
Pret: 5 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)

chec cu lamaie 1 chec cu lamaie 2 chec cu lamaie 3 chec cu lamaie 4 chec cu lamaie 5 chec cu lamaie 6 chec cu lamaie 7 chec cu lamaie 8 chec cu lamaie 9 chec cu lamaie 10 chec cu lamaie 11 chec cu lamaie 12 chec cu lamaie 13 chec cu lamaie 14
Filed under: C1. Patiserie


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com