Chec Cu Lamaie
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pufos, aratos, delicios, usor de facut, cu o delicata senzatie de lamaie. Haplea vi-l recomanda cu mare drag.
Ce iti trebuie pentru un chec (poza1):
- 4 oua
- 125 gr de zahar
- 200 gr de faina
- 1 plic praf de copt
- 75 ml de ulei
- esenta de vanilie
- o lamaie
Plan de lucru:
- razuim coaja de lamaie si stoarcem pentru a obtine sucul (poza2)
- se separa albusurile de galbenusuri (poza 3)
- se bat albusurile spuma. Treptat se adauga si zaharul (pozele 4, 5)
- galbenusurile se freaca cu uleiul (poza6), se adauga peste albusuri si se incorporeaza usor cu o lingura de lemn (poza 7). Adaugam si zeama de lamaie, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Omegenizam (poza 8 ).
- praful de copt se amesteca cu faina, iar apoi aceasta se presara treptat peste amestecul de albusuri si galbenusuri (pozele 9, 10).
- turnam compozitia intr-o forma de chec tapetata cu foaie de copt (poza 11).
- checul se lasa la cuptor aproximativ 45 de minute, pana trece “testul scobitorii”.
- se scoate din cuptor (poza 12) si se mananca cu mare pofta (pozele 13, 14)
Timp de preparare: 90 de minute (incluzand timpul cat sta la cuptor)
Pret: 5 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie