contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Cu Lamaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

pt. 2 checuri mici sau unul mare

220g unt - la temperatura camerei
80g zahar
50g miere
3 oua mari - la temperatura camerei
coaja rasa de la 1 lamaie
180g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingura suc de lamaie

Faina se cerne impreuna cu praful de copt.
Untul se spumeaza. Se adauga zaharul si mierea si se mixeaza pana ce totul devine o crema spumoasa si deschisa la culoare.


Se adauga ouale pe rand


mixand bine dupa fiecare. Se adauga coaja de lamaie,


se amesteca, apoi faina treptat, amestecand bine, dar usor cu telul. Se adauga si sucul de lamaie si se amesteca. Compozitia se toarna in formele unse si tapetate cu faina sau hartie de copt. Se niveleaza, intinzand compozitia putin spre margini - dar nu neaparat :D. eu am vrut sa-mi iasa checul mai plat ;) In imagine sunt doua forme mari, fiindca am facut reteta dubla ;)


Se da la frigider pentru cel putin 3 ore sau chiar o noapte.
Cu 20~30 min. inainte de a pune checurile la cuptor, se da drumul acestuia sa se incalzeasca la foc potrivit (180°C). Checurile se coc aproximativ o ora - timpul poate varia in functie de cuptor.
Cand sunt gata se scot pe un gratar (cu grija!) si se lasa sa se raceasca complet.