contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Cu Lamaie Adus De "invat Sa Gatesc!"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ah, dumnica! Finally. Si maine incepe o noua saptamana. Asta care vine o sa fie tare agitata si plina de emotii, parca vad! Si asta pentru ca pe la sfarsitul ei o sa ma intalnesc cu multi prieteni. Pe unii i-am cunoscut in lumea asta virtula mai intai, apoi umbrele au prins consistenta si ne-am putut imbratisa si pe viu. Pe altii, insa ii voi vedea pentru prima oara in carne, oase si zambete. Si parca vad, o sa ma emotionez asa tare ca nici un buna ziua ca lumea n-o sa pot da. De-o sa zica lumea ca n-am aia 7 ani de acasa. Prin urmare, incepand de luni o sa exersez salutul in fata oglinzii ca sa fiu sigura ca-mi iese. Cu imbratisatul si pupatul o sa fie mai greu, dar acolo poate ma ajuta barbatamiu :)
Dar, sa ne intoarcem la tema intalnirii de azi, adica "Duminica alaturi de prieteni". Invitata mea este Irina si blogul ei "Invat sa gatesc!". Cand o sa-l vizitati, sa nu va luati dupa numele inselator. Irina stie foarte bine sa gateasca! Veti gasi la ea retete usor de facut, dar pline de savoare si inventivitate. Si nu numai atat. Fiecare reteta are o poveste, spusa cu multa gingasie si talent. Si, daca va spun ca pe langa toate astea o sa gasiti si fotografii de mare clasa, cred ca v-am dat destule motive sa cititi guest- postul ei. Ne-a adus un chec cu lamaie, diafan si aromat.
Chec cu lamaie




Ingrediente
3 oua
125 g unt
160 g faina
125 g zahar
1 pachet praf copt
1 lamaie
200 g zahar pudra
3 linguri suc de lamaie

Amestecati faina cu praful de copt. Topiti untul fara sa il prajiti, lasati-l la racit. Radeti lamaia. Amestecati zaharul cu coaja de lamaie rasa.
Amestecati apoi zaharul cu ouale pana obtineti o crema spumoasa. Adaugati untul racit, apoi faina si praful de copt. Amestecati pana omogeneizati totul, intre 5 si 7 minute. Preincalziti cuptorul la 210°C. Varsati aluatul intr-o forma de chec, puneti forma la cuptor. Dupa 15 minute scadeti temperatura cuptorului la 180°C. Lasati forma la cuptor inca 30 de minute.
Scoateti forma, lasati-o la racit 5 minute. Scoateti checul si lasati-l sa se raceasca complet.
Pregatiti glazura, amestecati 200 g zaharul cu sucul de lamaie. Varsati glazura peste chec si serviti.
Pofta buna.
Iti multumesc, Irina, pentru minunatia asta. Iar voua, dragi prieteni, va spun: vizitati
"Invat sa gatesc!", si n-o sa regretati. Si daca tot sunteti pe acolo, imbratisati-o din partea mea.

Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la [email protected] 

O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses