Chec Cu Ghimbir(ginger)
Sursa Chec cu ghimbir(ginger)
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este foarte usor de facut si are un gust si o aroma care imi amintesc de sarbatorile de iarna. Pudrat cu zahar praf sau ornat cu frisca este un chec delicios care poate fi servit cald sau rece, cu inghetata, o cana cu ceai sau cu o cana cu lapte.
Am folosit:
- 2 linguri de ghimbir proaspat razalit sau taiat fin
- 1 cana zahat brun
- 1 cana zahar
- 1 cana ulei vegetal
- 2 1/2 cani faina
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita cuisoare (praf)
- 1 cana apa fierbinte
- 2 lingurite bicarbonat
- 2 oua(la temp camerei)
- Preincalziti cuptorul la 175 grade C. Ungeti o tava de prajitura cu ulei si apoi tapetati-o cu faina.
- Intr-un bol amestecati zaharul si uleiul. Apoi adaugati si ouale.
- In alt bol amestecati faina, bicarbonatul, sarea, scortisoara, ghimbirul si cuisoarele. Amestecati apoi cu compozitia din celalalt bol si mai adaugati apa fierbinte. Amestecati compozitia astfel obtinuta si turnati-o in tava.
- Coaceti cam o ora in cuptorul preincalzit, sau pana prajitura trece testul cutitului.
POFTA BUNA!!!