Chec Cu Ghimbir
Sursa Chec cu ghimbir
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Chec cu ghimbir
Ingrediente:
100 g unt
150 g zahar
4 oua mari
200 g faina
1 si ½ lingurita praf de copt
4 linguri smantana grasa
1 lingurita plina pudra de ghimbir
3 linguri nuca macinata
1 lingura cacao
1 pliculet ciocolata calda neaparat cu aroma de scortisoara
Esenta vanilie
Esenta rom
Un praf de scortisoara
Mod de preparare:
Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se albeste. Adaugi treptat ouale batute separat, nuca putin prajita care a fost o parte macinata si o parte taiata bucati potrivite, esentele si apoi faina amestecata cu pudra de ghimbir, ciocolata si praful de copt. Cacaoa se cerne si se adauga impreuna cu smantana si scortisoara. Omogenizam bine compozitia. Se da la cuptorul incins, la foc mic pentru aproximativ 50 de minute. In primele 30 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se face testul cu scobitoarea in mijlocul checului si cand e gata se scoate. Dupa racirea completa se scoate din forma. Este un chec delicious de care m-am indragostit pe loc. Combinatia ghimbirului cu scortisoara, cacaoa si nuca este dementiala, incercati-o si nu veti regreta.
Ingrediente:
100 g unt
150 g zahar
4 oua mari
200 g faina
1 si ½ lingurita praf de copt
4 linguri smantana grasa
1 lingurita plina pudra de ghimbir
3 linguri nuca macinata
1 lingura cacao
1 pliculet ciocolata calda neaparat cu aroma de scortisoara
Esenta vanilie
Esenta rom
Un praf de scortisoara
Mod de preparare:
Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se albeste. Adaugi treptat ouale batute separat, nuca putin prajita care a fost o parte macinata si o parte taiata bucati potrivite, esentele si apoi faina amestecata cu pudra de ghimbir, ciocolata si praful de copt. Cacaoa se cerne si se adauga impreuna cu smantana si scortisoara. Omogenizam bine compozitia. Se da la cuptorul incins, la foc mic pentru aproximativ 50 de minute. In primele 30 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se face testul cu scobitoarea in mijlocul checului si cand e gata se scoate. Dupa racirea completa se scoate din forma. Este un chec delicious de care m-am indragostit pe loc. Combinatia ghimbirului cu scortisoara, cacaoa si nuca este dementiala, incercati-o si nu veti regreta.