Chec Cu Dovleac Si Fructe Uscate
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Toamna se instaleaza confortabil, la fel si frigul… Mi-am propus sa inveselesc atmosfera cu un chec foarte delicios, asortat la culorile frunzelor din gradina mea. Cred ca saptamana trecuta era inca vara!!! Cand a plecat?
Reteta initiala avea morcovi, dar cand am deschis cutia cu fructe din frigider mi-a facut cu ochiul dovleacul, iar eu fire vulnerabila, m-am lasat ispitita. Nu-mi pare rau, a iesit un chec foarte delicios.
INGREDIENTE:
4 oua
100 ml ulei
150 g zahar
200 g faina
1 1/2 cana cu dovleac ras
1 plic praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita praf scortisoara
2 linguri nuci tocate
2 linguri stafide
PREPARARE:
Pentru inceput mixam albusurile spuma tare. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Adaugam uleiul si amestecam. Punem apoi albusurile spuma peste galbenusuri si amestecam usor.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugam dovleacul ras, nucile, stafidele si scortisoara.
Amestecam pana se omogenizeza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt. Vom coace checul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute.
Se face atat de usor, incat trebuie sa va lasati ispititi si sa il incercati.
Pofta buna!