contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Cu Coniac (brandy Cake)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Acesta e cel de-al doilea dulce pe care l-am pregatit la sesiunea de cooking organizata de Electrolux la Kika. Este un chec care se face extrem de usor, dar care are o aroma deosebita datorata coniacului. Va sfatuiesc sa folositi un coniac de buna calitate, poate pe acela pe care il tineti ascuns in dulap pentru cazuri de depresie extrema :P, pentru ca el e cheia acestui desert. Puteti sa ungeti checul asta cu orice vreti: de la ciocolata topita la gem de caise, sau chiar dulceata de rosii :P
Dupa cum va spuneam si la reteta anterioara, cand am facut fotografiile nu ma gandeam ca o sa le postez pe blog. Asa ca sa nu tineti seama de calitate lor. Incercati checul acesta cu toata increderea, pentru ca este foarte fin si aromat.

Chec cu coniac
Ingrediente pentru o tava de chec

        
      Cum se face:
      • Bate bine albusurile, cu un praf de sare
      • Amesteca zaharul cu untul moale, taiat cubulete, pana cand zaharul se topeste.
      • Adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare,
      • Adauga coniacul si zaharul vanilat. Amesteca.
      • Adauga faina. Amesteca bine. Toate operatiunile de pana acum pot fi facute cu mixerul.
      • Adauga albusurile. Cu o spatula incorporeaza-le usor, amestecand de jos in sus si invartind mereu castronul, ca sa nu se piarda din volum. Pune coca intr-o tava lunga de chec, pe care ai uns-o cu unt.
      • Coace 20- 25 minute la 180 C (in cuptorul incalzit).