Chec Cu Coniac (brandy Cake)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acesta e cel de-al doilea dulce pe care l-am pregatit la sesiunea de cooking organizata de Electrolux la Kika. Este un chec care se face extrem de usor, dar care are o aroma deosebita datorata coniacului. Va sfatuiesc sa folositi un coniac de buna calitate,
Dupa cum va spuneam si la reteta anterioara, cand am facut fotografiile nu ma gandeam ca o sa le postez pe blog. Asa ca sa nu tineti seama de calitate lor. Incercati checul acesta cu toata increderea, pentru ca este foarte fin si aromat.
Chec cu coniac
Ingrediente pentru o tava de chec
- 300 g zahar pudra
- 300 g faina
- 250 g unt
- 4 oua, separate
- 3- 5 linguri coniac
- 2 lingurite zahar vanilat facut in casa
Cum se face:
- Bate bine albusurile, cu un praf de sare
- Amesteca zaharul cu untul moale, taiat cubulete, pana cand zaharul se topeste.
- Adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare,
- Adauga coniacul si zaharul vanilat. Amesteca.
- Adauga faina. Amesteca bine. Toate operatiunile de pana acum pot fi facute cu mixerul.
- Adauga albusurile. Cu o spatula incorporeaza-le usor, amestecand de jos in sus si invartind mereu castronul, ca sa nu se piarda din volum. Pune coca intr-o tava lunga de chec, pe care ai uns-o cu unt.
- Coace 20- 25 minute la 180 C (in cuptorul incalzit).