Chec Cu Ciocolata
Sursa Chec cu ciocolata
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente chec cu ciocolata:
- 200 grame ciocolata neagra;
- 150 grame zahar;
- 100 grame faina;
- 4 oua;
- 200 ml smantana lichida;
- 1 lingurita praf de copt;
- 1 pliculet zahar vanilat;
- 1 varf de cutit de sare.
1. Am dat drumul la cuptor la foc mic.
2. Am separat albusurile de galbenusuri.
3. Am amestecat faina cu praful de copt bine.
4. Intr-o craticioara am topit ciocolata cu jumatate din smantana. O data ce ciocolata s-a topit am adaugat si restul de smantana, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile de oua si faina cu praf de copt, amestecand bine pentru a se omogeniza.
5. Albusirile de ou le-am batut spuma tare cu un varf de cutit de sare. Le-am incorporat in compozitia cu ciocolata cu ajutorul unei spatule, cu miscari usoare pentru a nu iesi aerul.
6. Am uns o forma de chec cu unt si am tapetat-o cu faina, dupa care am turnat compozitia in forma.
7. Am introduc la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
Puteti face testul scobitorii pentru verificare.
Vezi si:
Chec cu fructe deshidratate
Prajitura cu mac si cocos
Amandina