Chec Cu CiocolatĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Recomandat la desert, la cafea … oricui, oricând și oriunde.
Ce îţi trebuie pentru un chec (poza1):
- 3 ouă
- 300 gr de zahăr
- 300 gr de făină
- 200 ml de lapte
- 100 ml de ulei
- 100 gr de ciocolată
- un praf de copt, zeamă de lămâie (pentru stins)
- cacao, zahăr vanilat, esenţă de vanilie/rom, coajă de portocale
- stafide
Plan de lucru:
- se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile spumă (poza 2)
- gălbenuşurile se freacă cu zahărul (poza 3), iar apoi se adaugă făina
- praful de copt se stinge cu zeama de lămâie (poza 4) şi se adaugă peste gălbenuşuri (poza 5). Rând pe rând, se adaugă uleiul (poza 6), laptele (pozele 7 și 8), esenţa de vanilie/rom, zahărul vanilat. După ce am omogenizat (poza 9), adăugăm spuma de albuşuri. Amestecăm cu o lingură de lemn, de jos în sus, cu mişcări lente (poza 10).
- amestecăm compoziţia cu cacao (poza 11) și adăugăm stafide
- răzuim ciocolata (poza 12) și o mestecăm în compoziție (pozele 13 și 14).
- punem checul în formă (poza 15) și lasăm la cuptor aproximativ 45 de minute (poza 16)
- poftă bună! (pozele 17 și 18)
Timp de preparare: 70 de minute
Preţ: 7 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie