Chec Cu Ciocolata Si Ghimbir
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
So, stiti gustul acela de ciocolata putin spice, acel gust desavarsit de dulce-piperat, care e inconfundabil si care te face sa mai vrei o bucatica si inca o bucatica...doar, doar o bucatica mica...mmmm...inconfundabil si de neuitat. Am gasit intr-o revista o reteta de mica prajiturica cu ciocolata multa si ghimbir....o nebunie de gusturi si arome...merita macar o data in viata sa gustati asa ceva...parol!
Asadar ingrediente:
- 200 gr ciocolata amaruie
- 60 gr margarina
- 2 oua
- 3 linguri de ulei
- 100 gr faina
- 100 gr zahar
- 100 gr ghimbir ras (se poate si mai putin pentru cei mai "neconvinsi" de gustul bun al ghimbirului, ca sa nu zic cu prejudecati culinare)
- 1 plic de praf de copt
- 1 praf de sare
Topiti margarina impreuna cu ciocolata, si lasati putin la racit.
Intr-un bol puneti ouale si le mixati bine impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste si compozitia devine galben-deschis. Adaugati apoi uleiul si mixati inca putin. Turnati amestecul de ciocolata, din care pastrati cam 3 linguri pentru ornat. Puneti ghimbirul ras pe razatoarea mica (m-am indragostit de aroma acestuia, va jur!) si incorporati-l bine. Adaugati si faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
Turnati totul intr-o tava tapetata cu margarina/unt si foaie de copt si bagati la cuptor pentru 35 minute. Faceti si testul cu scobitoarea ca e mai sigur. :P
Cand s-a racit turnati ciocolata (cele 3 linguri pe care le-ati oprit) dupa ce ati mai incalzit-o putin si ornati cu fulgi de ciocolata sau cocos.
Enjoy!