Chec Cu Cafea Si Cardamon
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pufos, aratos, delicios, usor de facut, energizant. Multe calitati si un singur defect: se mananca prea repede.
Ce iti trebuie pentru un chec (poza1):
- 4 oua
- 125 gr de zahar
- 200 gr de faina
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri de cacao
- 75 ml de ulei
- 1 lingurita cardamon
- 3 lingurite de cafea solubila (ness)
Plan de lucru:
- se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma. Treptat se adauga si zaharul (poza 2), pana obtinem o spuma “batoasa” (poza 3).
- dizolvam cafeaua solubila in 50 ml apa rece (poza 4).
- galbenusurile se freaca cu uleiul (poza5). Amestecam faina cu praful de copt, cu praful de cacao (poza 6), apoi adaugam 1 lingurita de cardamon (poza 7).
-se adauga galbenusurile peste albusuri si se incorporeaza usor cu o spatula de plastic (poza 8 ). Incorporam apoi amestecul de faina (poza 9), amestecam usor de jos in sus tot, apoi adaugam cafeaua dizolvata (poza 10). Omogenizam pana obtinem aluatul (poza 11).
- turnam compozitia intr-o forma de chec tapetata cu foaie de copt (poza 12).
- checul se lasa la cuptor aproximativ 45 de minute, pana trece “testul scobitorii”.
- se scoate din cuptor (poza 13) si se mananca cu mare pofta (poza 14).
Timp de preparare: 90 de minute (incluzand timpul de coacere)
Pret: 8 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie