Chec Cu Cafea Espresso Si Nuca
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Recunosc: sunt dependenta de cafea. Imi place cafeaua – cafeaua tare. Imi incep diminetile cu un espresso dublu pe care il savurez incet, ca si cand ar fi primul si ultimul. Ceva dulce langa ceasca de cafea a devenit deja un tabiet. Si atunci de ce sa nu imi fac placerea la dublu? Un chec cu cafea va fi perfect langa ceasca mea cu exspresso.
INGREDIENTE:
180 g zahar
50 g unt
4 oua
150 g faina
4 linguri apa
4 linguri nuca macinata
20 ml cafea espresso
1 lingura cacao
1/4 lingurita scortisoara
3 picaturi de rom
1 plic praf de copt
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare
PREPARARE:
Frecam untul cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, esenta de vanilie si mixam.
Adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam usor cu o lingura sau un tel. Integram apoi faina pe care am amestecat-o cu praful de copt si nucile.
La final adaugam cafeaua in care am pus o lingura de cacao, scortisoara si rom.
Turnam aluatul in tava in care am pus hartie de copt. Coacem checul in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 de minute.
Pofta buna!