contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Cu Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De o vreme încoace am tot avut poftă de un chec pufos, pentru diminețile când ceasul sună cu întârziere și nu este vreme pentru un mic dejun consistent. În astfel de dimineți, o felie de chec cu un pahar cu lapte rece merge excelent, pentru că e ușor, hrănitor și îți dă destulă energie până la masa de prânz. Asta, bineînțeles, cu condiția să nu iei prânzul la cină! :) Rețeta o am de la...da, ați ghicit, de la Anca, furnizoarea mea de rețete simple, bune și rapide. Iată ce am folosit:
Ingrediente:
22 linguri de făină (nu cu vârf)
18 linguri de lapte
18 linguri de zahăr
4 ouă
9 linguri de ulei
1 praf de copt
1 lingură de oțet
2 linguri de cacao
3 plicuri de zahăr vanilat
nuci, stafide (opțional)
Primul pas a fost să amestec bine gălbenușurile cu zahărul și cu zahărul vanilat, până când am obținut o spumă galben deschis.

Am turnat apoi uleiul și am amestecat din nou.

A urmat apoi laptele...

...și apoi praful de copt stins cu oțetul.

Am adăugat făina puțin câte puțin, continuând să mixez compoziția. Dacă doriți să puneți nuci, rahat sau fructe uscate în chec, acesta este momentul când trebuie să le adăugați.

Am bătut albușurile spumă și le-am turnat peste aluat. Am amestecat ușor, de sus în jos, să nu se distrugă spuma de albușuri. În cazul în care aluatul rezultat este puțin mai tare, puteți adăuga 2-3 linguri de lapte, pentru a-l face mai fluid și a putea fi turnat în formele de chec.


Am împărțit aluatul în două tăvi de chec unse cu ulei și tapetate cu făină. Și pentru că am vrut să am unul simplu și unul cu cacao, am turnat în prima tavă jumătate din compoziție, iar în cea de-a doua am turnat cam 3/4 din cantitatea rămasă, iar în restul de 1/4 am amestecat 2 linguri de cacao (aici cantitatea de cacao se poate ajusta în funcție de preferințe). Am turnat aluatul cu cacao în cea de-a doua tavă de chec și am amestecat compoziția cu un cuțit, astfel încât să se amestece puțin.

Am copt checul la foc mic spre mediu până când a trecut testul scobitorii. Din păcate nu am apucat să fac poze decât la cel cu cacao, pentru că băieții mei n-au așteptat nici măcar să se răcească complet prăjitura, așa că de poze nici n-a mai încăput discuție!