contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Cu Cacao Si Gem De Gutui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Astazi am sa va povestesc reteta acestui senzational Chec cu cacao si gem de gutui, un chec dulce si parfumat, un chec pe care odata ce il prepari si gusti din el, nu iti mai doresti decat sa vina ziua urmatoare pentru a coace altul. E super bun. E pufos, aromat, dulce, e perfect pentru ceai sau cafea, e delicios de-a dreptul. E o reteta pe care am descoperit-o intr-o carte de bucate, carte din care am invatat, printre altele,  si cum sa fac un chec perfect. Dar despre checul perfect, despre micile secrete pe care trebuie sa le afli pentru a putea coace un chec perfect, vom vorbi in alta postare. Promit!

Chec cu cacao si gem de gutui

Ingrediente pentru reteta de Chec cu cacao si gem de gutui

  • 2 oua
  • 140-150 gr faina de grau premium 000 Arpis
  • 100 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri pline cu gem  de gutui
  • un strop de sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • rom

Chec cu cacao si gem de gutui

Mod de preparare pentru reteta de Chec cu cacao si gem de gutui

Incalzeste cuptorul la 180 grade. Pregateste o tava de chec de forma dreptunghiulara, adica o ungi cu unt si o tapetezi cu faina alba de grau.

Amesteca, intr-un bol, faina cu cacao si praful de copt.

Intr-un bol incapator mixezi spuma tare albusurile, apoi adaugi tot zaharul dintr-odata si mixezi iarasi pana ce spuma se intareste. Adauga galbenusurile si mixeaza putin. Pune untul topit, dar rece, romul, laptele si gemul de gutui. Amesteca bine cu ajutorul unui tel. Incorporeaza amestecul de faina, cacao si praf de copt, presarandu-l incet cu ajutorul unei site.

Toarna compozitia in forma de chec pregatita dupa cum am spus ceva mai sus. Da forma la copt, in cuptorul incalzit bine si redu usor focul la 160 grade, treapta 2. Lasa la copt 35-40 minute, in functie de cuptor. Fa testul cu scobitoarea.

Scoate forma si transfera checul usor intr-un servet, prosop curat si gros. Inveleste-l si lasa-l sa se raceasca asa invelit. In felul aceste vaporii nu se vor condensa brusc in interiorul checului, acesta va ramane moale si pufos, nu se va umezi. Dar, despre astfel de secrete… intr-o postare urmatoare!

Delicios acest chec cu cacao si gem de gutui!

Chec cu cacao si gem de gutuiChec cu cacao si gem de gutui

Acest articol Chec cu cacao si gem de gutui apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.