Chec Cu Cacao Si Coaja De Portocale (rclm)
articol scris de vdaiana blog testdaiana1.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca eram la ora de sport, ma prezentam cu o scutire medicala. :))
Rad io, dar raceala asta primita "cadou" de Pasti inca nu-mi da pace.
Dar sintem la concursul BLOGGOSPODINA organizat de Laura Laurentiu, asa ca ma prezint cu ce am reusit sa fac in conditiile date: CHEC cu cacao si coaja de portocala dupa aceasta reteta a Laurei, cu mici modificari.
Rad io, dar raceala asta primita "cadou" de Pasti inca nu-mi da pace.
Dar sintem la concursul BLOGGOSPODINA organizat de Laura Laurentiu, asa ca ma prezint cu ce am reusit sa fac in conditiile date: CHEC cu cacao si coaja de portocala dupa aceasta reteta a Laurei, cu mici modificari.
Ingredientele mele:
* 200 g unt (la temperatura camerei)
* 200 g zahar
* 2 pliculete zahar vanilat
* 200 g zahar
* 2 pliculete zahar vanilat
* 3 oua
* 400 ml lapte
* 50 g cacao
* 500 g faina (de patiserie am avut io)
* 1 pliculet praf de copt
* esenta de vanilie
* dulceata de coji de portocale
* zahar pudra
Mod de preparare:
Am mixat untul moale cu 150 g de zahar si zaharul vanilat.
Am mixat untul moale cu 150 g de zahar si zaharul vanilat.
Am adaugat 1 ou intreg si am mixat mai departe pana cand oul s-a incorporat in crema de unt.
Apoi am adaugat si celelalte doua oua pe rand.
Apoi am adaugat si celelalte doua oua pe rand.
Faina impreuna cu praful de copt am adaugat-o cate o lingura pe rand, alternand cu cate un pic de lapte (300 ml mi-a cerut aluatul). Am pus si jumatate de sticluta de esenta de vanilie.
Am mixat pe viteza mica pana cand am obtinut un aluat omogen.
Am mixat pe viteza mica pana cand am obtinut un aluat omogen.
Pentru o aroma deosebita am adaugat vreo 4 linguri de dulceata de coaja de portocale.
2/3 din compozitie am turnat-o in forma de copt rotunda, tapetata pe fund cu hartie de copt (diametru 26 cm).
In restul de aluat am amestecat 50 g de cacao, 50 g de zahar si 100 ml de lapte pusi deoparte. Apoi am turnat peste aluatul alb.
Cu un cutit am facut vartejuri prin aluat ca sa iasa un model pe feliile de chec.
Am introdus checul in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic (nu am grade ca sa pot spune exact).
Dupa 40 de min am testat cu scobitoarea si inca nu era copt, asa ca am acoperit checul cu o bucata de hartie de copt ca sa nu se arda deasupra si l-am mai lasat 20 de min.
Dupa o ora scobitoarea a iesit curata, semn ca s-a copt suficient.
Dupa o ora scobitoarea a iesit curata, semn ca s-a copt suficient.
A iesit un chec foarte ciocolatos si aromat, cu care am surprins-o pe Mama de ziua ei onomastica - Elena! :)