contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Cu Cacao , Mere Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cu checul asta am avut o aventura de neuitat.Aveam o forma de silicon,de chec,cumparata la oferta prin vara,dar nu am folosit-o pana acum ,si bine am facut.Am pus aluatul in forma si la cuptor cu el,cand colo in loc sa creasca pe verticala,el crestea pe orizontala,in zona de mijloc,pentru ca peretii formei erau prea elastici.A trebuit sa deschid cuptorul si am "strans " forma la mijloc intre 2 castronase.Asa ca a iesit un chec burtos da'gustos.Concluzia : NU formelor de silicon dreptunghiulare si cu pereti prea subtiri.
INGREDIENTE :
-250 g unt sau margarina
-300g zahar praf
- 2 plicuri zahar vanilat
-4 oua
-3 lg (lingurite scortisoara)
-400 g faina
-2 plicuri praf de copt
-2 Lg (Linguri ) cacao
-2 mere mijlocii rase
-coaja rasa de la o lamaie
-40 g ciocolata alba maruntita
-40 g ciocolata negra maruntita
-esenta de rom
ptr.glazura :
-50 g ciocolata neagra
-25 g unt, margarina sau frisca lichida
-50 g ciocolata alba
-25 g unt, margarina sau frisca lichida
MOD DE PREPARARE:
-Untul se freaca spuma ,apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom
- Se adauga ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare.
-Se amesteca intr-un castron faina (preferabil cernuta ) ,praful de copt,scortisoara,cacaoa,coaja de lamaie
-Se adauga faina peste unt cate putin si se amesteca
- Se incorporeaza merele rase si ciocolata maruntita
-Se pune amestecul in tava unsa cu unt si infainata si se coace la 210 gr C timp de aprox 40 de minute,sau pana trece proba cu scobitoarea.

-Dupa ce se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca dupa care se schiteaza taind usor,feliile .Acuma puteti vedea cum am patit cu forma de silicon si ce burtos a iesit checul meu.
-Glazura se face la microunde sau in bain marie,incalzind ciocolata si margarina,untul sau frisca si amestecand continuu(daca o facem la bain marie,daca topim ciocolata la microunde impreuna cu margarina si amestecam dupa ce o scoatem)

-checul se glazureaza intai cu ciocolata neagra ,apoi cu ciocolata alba.Glazuratul e esential dupa parerea mea ,pentru ca ii imbogateste gustul in mod nebanuit !

Astea-s feliutele voastre !



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com