Chec Cu Brocoli Si Somon Afumat
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un chec delicios pentru o sambata friguroasa. Un chec cu iaurt, si nu cu ori ce fel de iaurt, ci iaurt Danone Nutriday. Un chec cu peste si nu orice fel de peste, ci somon afumat, preferatul meu. De la firma mea preferata, Ocean Fish!
Particip cu aceasta reteta la provocarea Blog Chef Danone.
Reteta este din revista Libertatea pentr femei-Retete nr.6/2012.
Portii: 10-12
Preparare: 30'
Coacere:45
Asteptare: 30'
Ingrediente;
50g somon afumat Ocean Fish,
50g buchetele de brocoli,
140ml iaurt Danone Nutriday,
100g cascaval ras,
150g faina,
1 plic praf de copt,
80 ml ulei de masline,
sare,
piper.
Mod de preparare:
1.In apa clocotita se fierb buchetelele de brocoli pentru 5 minute, dupa care se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
2.Intr-un vas se pun ouale si se bat ca pentru omleta. Se potriveste gustul de sare si piper din rasnitele Kotanyi,
dupa care se adauga, pe rand, faina cernuta cu praful de copt
uleiul de masline, cascavalul ras si la final, iaurtul.
Se amesteca dupa fiecare ingredient.
3. Se da la rece pentru 30 de minute.
4. Se toarna compozitia rece intr-o tava de chec, unsa si presarata cu faina. In aluat se pune somonul afumat taiat cubulete,
buchetelele de brocoli taiate
si se amesteca usor sau pur si simplu impingeti cu o lingurita somonul si brocoli in aluat.
5. Se coace timp de 45 de minute si apoi se lasa sa se raceasca in tava.
Se taie dupa ce s-a racit si se serveste cu multa pofta!
A fost foarte gustos checul, dar data viitoare voi dubla cantitatile ;-)