Chec Cu Brinza Proaspata Si Gust De Lamiie
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Acesta reteta am preluat-o de aici:Ciabatta.
Dupa spusele lui Petra, pot acum sa afirm si eu, acest Chec este foarte gustos!
Este suculent si gustul de lamiie ii da o nota exotica si o prospetime…”minunat”!!!
Liebe PETRA !!!
INGREDIENTE:
- 240 faina
- 1 lc praf copt
- 1/2 lc sare
- 170g unt-temp.camerei
- 2 lamii-coaja
- 1 fiola sau 1lc esenta de lamiie
- 115g brinza proaspata de vaci
- 225g zahar pudra
- 3 oua mari
- 2ls suc de lamiie
- 1 pac.zahar vaniliat, 1/2 fiola sau esenta de vanilie
~~~GLAZURA(optional)~~~
- 75g zahar pudra
- zeama de lamiie(ca.2-3ls)
MOD PREPARARE:
Eu preparat putin mai simplu.Adica nu am separat ouale si nu am batut albusul spuma.
A iesit bine si fara acest procedeu.Cine prepara acesta reteta poate sa decida cum doreste sa procedeze.
Deci.Untul se mixeaza cu zaharul, brinza, coaja rasa de lamiie, vanilia si ouale puse pe rind sau doar galbenusurile, in cazul in care doriti sa-le bateti spuma.Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne, dupa care se adaoga in restul ingredientelor mixate.
O forma de chec sau alte forme(muffins…)se unge cu unt/ulei si se tapeteaza cu faina.
Aluatul obtinut se toarna in forma si se introduce la copt pentru ca.70 min, la ca.160°C
Dupa coacere se lasa 10 min. in tava la racit, dupa care se rastoarna pe un gratar de bucatarie.
Cine doreste, atit cit inca e fierbnte se poate glazura cu zahar pudra amestecat cu zeama de lamiie.
Eu nu am glazurat , deoarece baietii mei nu au dorit.
Va doresc spor la preparat si savoare deplina!