Chec Cu Branza
articol scris de Povestelnicul blog povestigustoase.com
Exista prin spatiile nemarginite ale internetului oameni care, pe langa faptul ca au tragere de inima fata de manufactura, mai au si predilectie pentru creatie in pestelca, printre castroane si strachini. Mai jos veti gasi un guest-post de la o gospodina care jongleaza cu arsenalul culinar la fel de bine precum manuieste clestii de faurit bijuterii: Floricica. Asa cum Povestelnicul nu prea se incumeta sa creeze cu pulberea de faina, va prezinta voua, gurmanzi romani din toate colturile planetei, o reteta a unui chec cu branza. Savurati cu pofta.
Chec “Trio”
Dragi amatori, dar mai ales amatoare de gustoşenii,
Reţeta aleasă de mine o să vă bucure deoarece este de 3 ori uşoară:
- nu conţine grăsimi adăugate, deci nu atentează (prea mult) la siluetă;
- are o “formulă” extrem de uşor de reţinut;
- se prepară foarte simplu.
De fapt, am numit acest chec “Trio”, deoarece toate ingredientele se află sub semnul cifrei “3”. Pentru a purcede la gătirea propriu-zisă a prăjiturii noastre avem nevoie de:
3 ouă
300g de făină
300g de zahăr
300g de brânză de vaci
Simplu, nu? În plus, nici o coptură nu iese prea bine fără:
praf de copt
puţin ulei pentru a unge tava
zahăr pudră pentru ornat
Pentru un chec pufos si aromat, utilizaţi ouă cât mai proaspete, pe care le bateţi spumă cu zahărul.
În amestecul primit incorporaţi brânza. Vă sugerez să alegeţi brânză destul de slabă, cu câteva procente de grăsimi. Puteţi opta şi pentru brânză degresată, atunci checul va ieşi ceva mai uscat, dar la fel de bun.
Adăugaţi făina cernută şi amestecaţi bine, în acelaşi sens, pentru a nu se forma cocoloaşe.
Acum e momentul să pregătiți tava. Daca e antiaderentă, cu atît mai bine.
Tava trebuie unsă cu puţin ulei de măsline. Dacă nu aveţi, e bun orice alt ulei vegetal comestibil.
Tapetați tava unsă cu faină și scuturați surplusul.
În aluatul care e aproape gata adăugaţi şi praful de copt.
Turnați aluatul în tava pregătită și dați-o la cuptor (preîncălzit) la 150 de grade pentru 50 de minute.
Gând e gata, rumenit si binemirositor, ar trebui sa se desprindă foarte uşor de tavă. Lasaţi-l să se răcoreascaă pentru 10 minute, apoi presăraţi-l cu zahăr pudră şi, opţional, cu un praf uşor de cacao.
Poate fi servit călduţ, dar și rece.
Poftă mare şi curaj în bucătărie
Cam asta a fost reteta de la Floricica, acum nu ezitati sa vedeti ce minunatii de brose, bentite, agrafe, cercei, bratari si coliere face.