Chec Cu Branza
articol scris de j.e.narnia blog narnia-s-kingdom.blogspot.com
Reteta am luat-o de pe blogul lui Edith si, ca orice reteta pe care am incercat-o de la ea, a avut succes la masa noastra. E foarte simplu si rapid de facut, iar gustul e minunat.
Am folosit:
- 3 oua,
- 200 ml smantana,
- 200 g faina,
- 1 plic de drojdie uscata
- 150 g branza feta ( aici nu gasesc telemea, dar exista o feta mai sarata care seamana destul de bine )
- putin cascaval ras (optional ).
Am mixat bine ouale intregi, am adaugat smantana si am mixat in continuare pana cand a fost bine incorporata,
am amestecat drojdia cu faina si le-am adaugat in compozitie
si am mixat in contiuare pana la omogenizarea amestecului.
La sfarsit am adaugat branza strivita bine cu furculita. ( Atentie ! –daca branza este destul de sarata, nu mai adaugati sare ! ) si am mai mixat putin. Am turnat amestecul in tava tapetata cu hartie de copt.
Am lasat checul la dospit la cald pana cand a crescut bine, apoi am presarat deasupra cascaval ras si l-am copt cca 40 minute la 180 grade Celsius. L-am taiat cand s-a racit.
Checul a crescut bine in cuptor, dar dupa ce l-am scos a dat putin inapoi, dar asta nu i-a afectat cu nimic gustul, care s-a completat de minune cu chiftelutele de pui si rosiile cherry pe masa de revelion.