Chec Cu Banane,nuci Si Ciocolata
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa ca repet masura cana(cup) 240 ml.
Daca-i 250 ml ,nu conteaza,ca sunt si astfel de variante simplificatoare ,puteti sa le folositi fara probleme.10 grame sunt aproape nesemnificative in acest tip de aluat.
INGREDIENTE :
asadar masura ceasca(cup) = 240 ml
-2 1/4 cesti faina
-1 lg(lingurita) bicarbonat (puteti sa-l inlocuiti cu un plic de praf de copt)
-1/2 lg sare
-1 lg scortisoara
-2 plicuri vanilie
-4 banane foarte coapte
-2/3 ceasca lapte batut sau iaurt
-100 g ciocolata amaruie sau de care va place
-100 g nuci
-120+30 g unt
-3/4 + 1/4 ceasca zahar
-2 oua mari
MOD DE PREPARARE :
-faina cernuta se amesteca cu bicarbonatul si sarea
-nucile se rumenesc putin in cuptor sau intr-o tigaie antiaderenta ,dupa care se toaca grob
-120 g unt moale se amesteca cu 3/4 ceasca zahar,apoi se adauga pe rand ouale,bananele facute piute,laptele batut si vanilia
-apoi se adauga pe rand amestecul de faina
-separat se toaca ciocolata in bucati mai marisoare,si se amesteca cu nucile,scortisoara,1/4 ceasca zahar si cele 30 g unt topit si racit
-intr-o forma mai mare de chec sau intr-o forma patrata de 22x22 cm,unsa in prealabil se pune jumatatea din cantitatea de aluat cu banane,apoi jumatate din amestecul de ciocolata,peste care restul de aluat si terminam cu strat de amestec de ciocolata
-si cum cantitatea asta a fost mai mult decat tava de chec ce o aveamla dispozitie, am mai pus in 3 forme mai mici ce a ramas.
-se da la cuptorul incins la 180-200 timp de aprox 50 de minute,pana trece proba scobitorii.
-formele mici au fost gata in 20 de minute.
-iata ce a iesit :
Buna si ciocolatoasa !