Chec-cea Mai Usoara Reteta
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Merge de minune la micul dejun cu o cescuta de cafea sau un paharel de lapte.
Reteta de chec este inspirata de la Laura Laurentiu si particip cu ea la concursul Taginiada.
Iata care sunt ingredientele: 200 de grame de unt, 250 de grame de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 3 oua mari, 300 de ml de lapte, 50 de grame de cacao, 500 de grame de faina, 1 plic de praf de copt si o esenta de vanilie.
Untul, care trebuie sa fie moale (eu l-am bagat la cuptorul cu microunde la 800 W timp de 20 de secunde), se amesteca cu 200 de grame de zahar (din totalul de 250 de grame), impreuna cu cele doua plicuri de zahar vanilat.
La inceput folositi o lingura de lemn, apoi mixerul, pentru a nu improsca compozitia in toata bucataria :)
Nu trebuie sa mixati pana se dizolva zaharul, ci trebuie sa obtineti o compozitie cremoasa.
Faina o amestecati cu praful de copt si incepeti sa adaugati in compozitie cate o lingura, alternand cu 250 de ml de lapte (din 300 de ml, 50 de ml pastrati). Puneti si esenta de vanilie. Compozitia va arata cam asa Turnati 2/3 din compozitie in forma, care poate sa fie rotunda, sau clasica, insa nu uitati sa o tapetati cu hartie de copt. Astfel, aluatul nu se va lipi. Treimea de aluat care a ramas o amestecati cu cacaua, cu cele 50 de grame de zahar si cu 50 de ml de lapte. Turnati si restul de compozitie peste cea aflata deja in forma. Pentru a obtine un design frumos la mijloc, luati o furculita si rotiti-o in interior. Introduceti checul la cuptor la 180 de grade timp de 35-40 de minute.
Puteti sa testati daca e copt cu o scobitoare. Daca nu se lipeste inseamna ca e OK. LA sfarsit, dupa ce s-a racit, pudrati checul cu zahar.