Chec / Briose Cu Mere Si Ciocolata
articol scris de Oana blog ebunatati.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce spuneti de o reteta rapida si delicioasa cu mere? Si pentru ca noi suntem fani inraiti ai ciocolatei, nu puteam sa ratez tocmai aceasta combinatie de vis : mar si ciocolata!
In meniul de azi va propun un chec savuros, cu mere. Hmmm... sa-l numesc oare chec? Nu stiu ce sa zic... merge la fel de bine copt intr-o tava de briose. Rezultatul e mereu acelasi : un dulce fin, cu textura cremoasa si cu o atingere de ciocolata. Marul este ingredientul secret, sa nu ma dati de gol!
Pentru ca astazi este ziua de nastere a unei persoane deosebite, ii dedic aceasta reteta dulce si savuroasa. La multi ani Dna doctor Moisin, sa aveti parte numai de bucurii si sanatate maxima!
Pentru ca astazi este ziua de nastere a unei persoane deosebite, ii dedic aceasta reteta dulce si savuroasa. La multi ani Dna doctor Moisin, sa aveti parte numai de bucurii si sanatate maxima!
Chec si briose cu mere si ciocolata |
Ingrediente :
200 g unt
225 g zahar
3 oua
55 g cacao pudra
50 ml apa
1/2 ligurita bicarbonat
2 mere verzi curatate de coaja si de cotor
225 g faina
Pt glazura :
115 g zahar pudra
1 lingura cacao ( am pus doua, ca sa fie ciocolata mai ciocolatoasa )
1 lingura unt
1 lingura lapte
Asa-i ca v-am promis o reteta rapida? Sunteti gata? Poriniti cronometrul !
Pasul 1 : Dati drumul la cuptor la 160 grade (foc mic). Ungeti cu unt doua forme de chec. Sau mai bine niste forme de briose. Ce va place mai mult.
Pasul 2 :Se introduc in robotul de bucatarie primele 8 ingrediente si se prelucreaza pana cand compozitia devine omogena.
Pasul 3 : se toarna in forma si se lasa la cuptor pana se rumeneste. La briose nu am cronometrat, dar la chec dureaza cam o ora.
Pasul 4 : se incalzesc la bain marie ingredientele pentru glazura. Daca vi se pare prea tare, mai adaugati putin lapte.
Pasul 5 si cel mai important : adaugati glazura , lasati putin la rece si apoi savurati cu placere
Am trecut testul timpului? Cred ca e una din putinele prajituri care se mananca mai incet decat se prepara. In fine... asta e relativ, depinde de termitele pe care le aveti acasa. La mine e invazie de lacuste, termite si rozatoare, totul se papa imediat iar protagonistii se cearta pe ultima bucata cu gura inca plina. Dupa parerea mea, asta e satisfactia suprema : bucuria celor dragi :)
Pofta mare sa aveti si spor la bucatarit!
Pofta mare sa aveti si spor la bucatarit!
Chec si briose cu mere si ciocolata |