Chec Aperitiv
Sursa Chec Aperitiv
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu ceva intarziere cauzata de stricarea partiala a hardului pe care salasluiesc pozele cu mancare, si nu numai, dupa un weekend in care am incercat sa recuperam cat de mult s-a putut din datele pierdute si cu speranta ca vom reusi sa salvam tot, fara sa fie nevoie sa apelam la "recuperatori", revin cu o reteta simpla si buna, foarte apreciata de toti cei care au gustat-o. Ideea pentru aceasta reteta incoltise mai demult in mintea mea, de cand am pregatit tarta cu ardei, doar ca i-am schimbat forma si, printre altele, am adaugat un element esential: carnea :D
Pentru o tava de chec am folosit:
- 200 g faina
- 250 g branza dulce
- 5 oua
- 100 g cascaval
- 150 g mezel (muschi afumat)
- 100 g masline fara samburi, feliate
- 1 ardei rosu
- 1 bucata de praz
- 50 ml ulei de masline
- 1 pliculet praf de copt
- 1-2 crengute de cimbru uscat
- sare, piper
Batem ouale cu sare si piper pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam branza dulce, faina, uleiul, cascavalul dat pe razatoare si praful de copt. Amestecam bine pana se omogenizeaza.
Taiem mezelul cubulete, la fel si ardeiul, iar prazul il taiem rondele. Le adaugam, impreuna cu cimbrul si maslinele, peste amestecul de oua cu branza si omogenizam.
Turnam compozitia intr-o forma de chec unsa cu ulei si coacem la 180 de grade pana se rumeneste, adica vreo 30 - 40 de minute.