contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Aperitiv

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta inspirata dupa Briosele cu pecorino si sunca, inspiratie cu radacini din Cat's Kitchen.



        Ingrediente:
  • 5 oua mici
  • 50 g unt moale
  • 250 faina de spelta de tip 1050/se poate înlocui cu faina de grîu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 ml lapte
  • 1 vf. lingurita bicarbonat
  • 1 lingura suc de lamîie
  • 70 g cascaval (Bergkäse picant), taiat cubulete
  • 50 g pecorino, razuit
  • 1 ceapa tocata
  • 200 g sunca, taiata cubulete
  • 1/2 ardei gras rosu, cubulete
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper
Se amesteca faina cu praful de copt. Se rumeneste putin ceapa împreuna cu sunca în ceva ulei de malsine. Se lasa la racorit. Ouale se mixeaza pîna îsi tripleaza volumul, apoi se aduga untul si alternativ - laptele cu faina. Se sareaza si piepreaza dupa gust apoi se aduga brînzeturile, bicarbonatul stins cu zeama de lamîie,


sunca cu cepa si cubuletele de ardei gras.

Se amesteca usor cu o spatula. Se toarna într-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina, si se da în cuptorul preîncalzit la 180°C timp de 40-45 minute. Pentru a evita rumenirea prematura, acoperiti forma cu o folie de auminiu, daca e cazul.


Checul se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar.

Pofta buna!