contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Aperitiv

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Sint sigura ca multi dintre voi va amintiti de acest chec sarat, super-simplu si rapid de facut, cu care reuseati sa va impresionati familia si prietenii in adolescenta (era de nelipsit de la chefuri :P)...si pe care, iata, nu l-am mai facut de-un secol :)))
...mi l-a readus in atentie bucata ratacita de parizer de prin frigider, si coltul de cascaval ce statea sa se usuce :))
Daca vreti sa va faceti o idee despre cat de bun e, va spun ca Bogdi a papat muuulte "cubulete" :P
Ingrediente:
- 6 oua
- 100 g. unt
- 4 linguri faina
- 300 g. parizer
- 300 g. cascaval
- sare, piper
Mod de preparare:
Se separa ouale; albusurile se bat spuma, galbenusurile se freaca cu unt.
Se amesteca faina cu crema de galbenusuri, apoi se adauga albusurile spuma.
Se obtine un aluat moale in care se incorporeaza parizerul taiat cubulete si cascavalul...taiat la fel :P
Se toarna amestecul intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina sau mai simplu -tapetata cu hartie de copt :))
Nu se umple tava, deoarece creste la copt.
Se da la cuptor, la 180 grade C pentru cca. 18 minute.



Se feliaza dupa plac si se serveste cald sau rece...e la fel de gustos ;)
P.S. Inimioara-i pentru Bogdi meu iubit care a primit astazi "albinuta" (albinuta=injectie :D)
...fug sa ii prepar (alt)ceva bun, ca sa se insanatoseasca mai repede :)

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com