Chec Aperitiv Cu Ricotta, Dovlecel Si Sunca
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
200 g faina
3 oua
20 g unt -topit
2 linguri smantana
4 linguri lapte
sare
piper
130 g branza ricotta proaspata
1/2 legatura de patrunjel verde
50 g sunca tocata cubulete
2 dovlecei taiati fasii lungi si subtiri
1 lingurita praf de copt
PREPARARE:
Taiem dovlecelul fasii subtiri, pe lungime, apoi facem rulouri din ele.
Amestecam intr-un castron pe rand ouale cu faina si praful de copt, apoi pe rand cu untul topit, smantana, lapte, sare, piper si nucsoara.
Adaugam ricotta, verdeata si sunca. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Turnam totul intr-o forma tapetata cu ulei si faina, sau cu hartie de copt, incorporam feliile de dovlecel rulate si punem tava in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 de minute.
Simplu, rapid si delicios!
Pofta buna!