contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Aperitiv Cu Parizer De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un nou aperitiv, numai bun pentru o masa de sarbatoare.

Ingrediente:
500 g parizer de pui
1 ardei gras rosu
½ ardei gras verde
13 fire ceapa verde
2 triunghiuri branza topita
5 oua
3 linguri faina
3 linguri smantana
sare
piper
fulgi ardei iute
ulei

Parizerul l-am taiat cubulete si l-am calit in putin ulei, iar cand a fost gata l-am lasat la scurs si racit. 
In acelasi ulei am calit ardeii si ceapa verde tocate marunt, lasandu-le si pe acestea la scurs si racit.
Folosind 2 boluri mari, am separat albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le-am amestecat cu ceapa, ardeii si parizerul calite si racite... 
branza topita, smantana, sarea si piperul. Am amestecat pana s-au omogenizat bine.
Albusurile le-am mixat spuma, apoi am adaugat faina in ploaie, amestecand usor ptr a nu se lasa.
Peste amestecul de galbenusuri, am adaugat compozitia de albusuri, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
Am uns cu ulei 2 tavite de chec (eu am folosit tavi de unica folosinta ptr ca a fost mai usor de transportat, acolo unde a avut loc masa), apoi am turnat compozitia si am dat-o la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Din pacate nu am poze clare cu sectiune, dar... aperitivul a fost foarte bine apreciat, reteta fiindu-mi ceruta de cateva colege.
Poftiti la masa!!
Sursa: Gourmandine