Chec Aperitiv Cu Parizer De Pui
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
500 g parizer de pui
1 ardei gras rosu
½ ardei gras verde
13 fire ceapa verde
2 triunghiuri branza
topita
5 oua
3 linguri faina
3 linguri smantana
sare
piper
fulgi ardei iute
ulei
Parizerul l-am taiat
cubulete si l-am calit in putin ulei, iar cand a fost gata l-am lasat la scurs
si racit.
In acelasi ulei am calit ardeii si ceapa verde tocate marunt,
lasandu-le si pe acestea la scurs si racit.
Folosind 2 boluri mari,
am separat albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le-am
amestecat cu ceapa, ardeii si parizerul calite si racite...
branza topita,
smantana, sarea si piperul. Am amestecat pana s-au omogenizat bine.
Albusurile le-am mixat
spuma, apoi am adaugat faina in ploaie, amestecand usor ptr a nu se lasa.
Peste amestecul de
galbenusuri, am adaugat compozitia de albusuri, amestecand usor cu o spatula de
jos in sus.
Am uns cu ulei 2 tavite
de chec (eu am folosit tavi de unica folosinta ptr ca a fost mai usor de transportat, acolo unde a avut loc masa), apoi am turnat compozitia si am dat-o la cuptorul preincalzit pentru
45 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Din pacate nu am poze clare cu sectiune, dar... aperitivul a fost foarte bine apreciat, reteta fiindu-mi ceruta de cateva colege.
Poftiti la masa!!
Sursa: Gourmandine
Sursa: Gourmandine