Chec Aperitiv Cu Malai Si Dovlecei
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un aperitiv dulce-sărat și puțin iute.Dacă nu vreți să fie iute, folosiți doar ardei dulce sau combinat dulce cu iute, cum vă place.
INGREDIENTE:
-200 g făină de mălai
-150 g făină albă
-1/2 linguriță zahăr
-o linguriță de sare
-4 lingurițe praf de copt
-1/2 linguriță de cimbru
-2 ardei iuți sau 1/2 linguriță de fulgi de ardei iuți.Dacă nu vreți sa fie iute, adăugați ardei roșu dulce.
-100 g dovlecel zucchini tăiat cubulețe
-o ceapă mică tocată sau 3 fire de ceapă verde tocată
-220 ml lapte
-60 ml ulei de măsline
-2 ouă
Ptr.topping:
-60 g cașcaval ras
MOD DE PREPARARE:
1.Tăiați ardeiul iute în jumătate și curățați-l de semințe, apoi tocați-l.Dacă nu doriți să folosiți ardei iute, puteți să-l înlocuiți cu ardei dulce roșu tocat.
2.Amestecați ingredientele lichide împreună cu legumele și separat amestecați restul ingredientelor solide.
3.Turnați ingredientele solide amestecate peste cele lichide și omogenizați amestecul.
4.Pregătiți o tavă de chec ungând-o cu unt, turnați preparatul în ea și coceti în cuptorul preîncălzit la 180 *C (foc mediu) timp de 30 de minute, după care presărați deasupra checului cașcavalul ras și mai coaceți 5 minute.După ce s-a copt (verificați cu scobitoarea), lăsați checul să se răcească în tavă, apoi puteți să-l scoateți și să-l serviți.
Poftă bună !