Chec Aperitiv Cu Branza Si Cus-cus
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu daca vi se intampla si voua, insa chiar daca sunt fan declarat al pastelor, nu intotdeauna cand
pregatesc paste se mananca tot. Asa am descoperit intr-o zi ca cus-cus-ul "merji di minuni" in chec(de fapt e mai mult un soufle) si m-am hotarat sa va zic si voua. Si ca bonus arata tare fain cu buburuzele de cus-cus prin el.
pregatesc paste se mananca tot. Asa am descoperit intr-o zi ca cus-cus-ul "merji di minuni" in chec
Ingrediente:
- 500 g branza dulce
- 50 g cascaval
- 1 albus
- 5 galbenusuri
- 2 fire ceapa verde
- 600 g cuscus (gatit)
- 50 g ardei gras rosu
- 2 lg faina
- 1 lgt rasa sare
Cum procedezi:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Pune branza intr-un vas si mixeaz-o (cu ajutorul unui mixer vertical) cu galbenusurile pana cand capata consistenta fina.
3. Adauga si couscous-ul gatit si amesteca cu o lingura pana la inglobarea totala a acestuia.
4. Toaca ceapa marunt, taie cascavalul cubulete si pune-le peste branza impreuna cu faina si amesteca bine. Asezoneaza cu sare, adauga ardeiul taiat cubulete si amesteca bine.
5. Mixeaza albusul spuma tare cu un praf de sare si inglobeaza-l cu o spatula in compozitie.
6. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 50-60 minute, sau pana cand observi ca s-a rumenit.
S-aveti pofta!