Chec Alb
Sursa Chec alb
articol scris de mihaela18 blog micky-mihaela.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 5 albusuri,
- 1 lingurita zeama lamaie,
- 1 pahar cu zahar pudra,
- 1 pahar cu faina,
- o lingurita praf de copt,
- 1 pahar stafide,
- esenta vanilie.
Mod de preparare:
Se bat albusele cu mixerul, la care adaugam un varf cu sare si o lingurita de zeama de lamaie.
Adaugam si zaharul, putin cate putin, batand in continuarare pana s-a umflat frumos, dam mixerul la o parte si adaugam faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Amestecam usor cu o lingura.
Adaugam si stafidele cu esenta de vanilie.
Compozitia o punem intr-o tava de cozonac (daca vrem sa fie putin mai lat checul) sau in 2 forme de chec.
Forma sa fie unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se da la cuptor la 180 grade pentru 40- 50 minute.
Nu deschidem usa cuptorului in primele 20 minute.
Pofta buna!