contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec After Eight

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana



Aveam o ciocolata cu menta de la cineva...zau, ca nu mai stiu de la cine am primit-o, dar bine ca mi-a adus-o, inseamna ca a stiut ca la mine in vizita se vine doar cu ciocolata ;-)))
Asaaa...si vazusem checul asta ciocolatos la draga de Pansy, acum haaat, demult tare, prin aprilie, tocmai! Eu l-am facut putin diferit, l-am facut cu glazura si muuulta ciocolata ;-)
Atunci l-am executat si eu, o sa va dati seama si dupa soarele de-afara, dar l-am ratacit prin dosare cu mancaruri, peisaje, Tudor si alte treburi.
No', amu' ca l-am descoperit, am zis ca-i musai sa-l postez ca tare fain o fo'
Multam fain, Pansy :*
Ingrediente:
100g ciocolata cu crema de menta After Eight,
150g faina,
125 ml lapte,
50g margarina/unt,
2 oua,
1 pachet praf de copt,
5 ml ulei,
100g zahar pudra,
2 plicuri zahar vanilat,
coaja rasa de la o lamaie.

Pentru glazura:
3 linguri de cacao,
50g margarina,
1 lingura ulei,
3 linguri apa/lapte,
50 g ciocolata alba,
colorant alimentar verde.
Mod de preparare:
1.Laptele se incalzeste cu trei sferturi din ciocolata cu crema de menta, rupta bucatele.

Se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit. Ouale se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga margarina topita si racita.

2.Laptele racit se adauga peste oua, faina cernuta cu praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se amesteca bine.
3.Se unge si se tapeteaza o tava de chec, se toarna compozitia, iar deasupra se pun bucatelele de ciocolata cu crema de menta ramasa.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 35-40 de minute.
Dupa ce s-a racorit, turnati glazura, dupa ce ati fiert margarina cu laptele, uleiul si cacao pe foc.
Dupa ce s-a racit glazura, topiti ciocolata alba si impartiti-o in doua. Una o lasati simpla, in cealalta turnati cateva picaturi de colorant alimentar verde. Puneti ciocolata in doua pungi, taiati un colt si ornati cu fasii subtiri alternative alb-verde.
Am si forme de frunze, am pus ciocolata verde si alba-n ele, le-am dat la congelator, apoi cand s-au intarit, am ornat checul cu ele.

Dati la racit 3h inante de a servi.