Chant Eclair
Sursa Chant eclair
articol scris de barthajanos blog retetevegetale.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pt. blat
8 oua, 1 praf de sare, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, cate 1 lingura unt si faina pentru tava.
Mod de preparare blat
Bati albusurile spuma cu sarea. Adaugi zaharul si bati in continuare, apoi incorporezi treptat galbenusurile si faina, amestecand usor, de jos in sus. Torni compozitia in tava de la aragaz unsa cu unt si tapetata cu faina si coci blatul in cuptorul preancalzit, la foc mijlociu, timp de 30 de minute.
Ingrediente pt. crema
3 oua, 4 linguri cacao, 16 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 l lapte, 200g unt.
Mod de preparare crema
Amesteci ouale cu cacaoa, zaharul, faina, apoi torni laptele, putin cate putin. Fierbi compozitia pe baie de aburi pana se ingroasa. Freci spuma untul si adaugi crema racita.
Ingrediente pt. sirop
1 cana zahar, 2 cani apa, 1 fiola esenta de rom
Mod de preparare sirop
Fierbi apa cu zaharul pana se leaga siropul, iar cand s-a racit pui esenta de rom.
Ingrediente pt.ornat
200 ml frisca lichida, 2 linguri cacao sau ciocolata, fructe confiate sau proaspete
Mod de asamblare prajitura
Insiropezi blatul racit, intinzi uniform crema, acoperi cu un strat de frisca batuta si presari cacao sau ciocolata rasa fin. Tai prajitura in bucati, pe care le decorezi cu fructe.